Fuld fart på de danske forlystelsesparker i 2016

Investeringer for over 200 millioner skal lokke gæster til de danske forlystelsesparker i 2016

Der er garanteret masser af sjov og nye oplevelser når sæsonen skydes i gang i de danske forlystelsesparker og sommerlande. Samlet set investerer parkerne mere end 200 millioner kroner i nye oplevelser – næsten 50 millioner kroner mere end i 2015. Og det er især nye interaktive aktiviteter, kombinationsforlystelser og overnatning som fylder.

2015 var et rigtig godt år for de danske parker, og med besøgsrekorder på stribe har der været lagt op til et mindst ligeså gavmildt investeringsniveau i 2016. Der bliver endnu engang skruet op for forventningerne til årets danske sommeroplevelser, og der bliver virkelig noget at se frem til for børn og barnlige sjæle landet over. Hvad enten man er til adrenalinsus i Tivolis nye Fatamorgana eller til en god nats søvn på Hotel Fårup er der masser af fantastiske oplevelser at gå i gang med. Det er bare med at vælge og vrage – alt efter alder, smag og behag.

Årets helt store nyhed er for familier med Ninjago-interesserede drenge og piger. Med en investering på 85 millioner kroner åbner LEGOLAND et mere end 5000 kvm. stort Ninjago område med klatrevægge, laserlabyrinter og ikke mindst den nye hovedattraktion, Ninjago – the Ride. I Ninjago – the Ride, rejser man igennem et fantastisk 4D-univers hvor man sammen med de kendte helte skal lære at mestre elementerne, ild, jord, lyn og ild for til sidst at besejre The Great Devourer. Forlystelsen i sig selv er en verdensnyhed og hele området, Ninjago World, er den største investering i LEGOLANDs historie.

Igen i år spiller især børnefamilier en central rolle for parkernes investeringer. Dette gælder ikke mindst i Jesperhus Feriepark, hvor man satser på nye HUGO-legehytter; i Tivoli Friheden, hvor Bille By udvides med en børnevenlig rutschebane og i Djurs Sommerland hvor Søulken giver de lidt mere modige børn en masse kildren i maven. Generelt må man sige, at udbuddet i år er godt for alle aldersgrupper.

Skal man tiltrække nye gæster, eller blot fastholde gæsternes opmærksomhed er det nødvendigt hele tiden at forny sig og sikre sig at parkens kvalitet er i top. Konkurrencen er hård og det handler derfor også om at tænke ud af boksen og i nye retninger, hvilket er en klar tendens i år. Interaktive oplevelser ser ud til for alvor at få fodfæste i industrien ligesom investering i overnatningsfaciliteter har fået et fokus. Kvalitet er ligeledes et kodeord hos især BonBon-Land, som for andet år i træk sætter alt ind på at skabe en endnu bedre oplevelse for parkens gæster – og i år i et bemærkelsesværdigt samarbejde med IKEA, som står for indretningen af den gennemrenoverede kaffebar, Annas Mokka.

Også prioriteringen af interaktivitet i Sommerland Sjælland og Universe er interessant og understreger at interaktive oplevelser giver muligheder for at skabe spektakulære oplevelser for selv et lille budget.

De digitale platforme er, også for forlystelsesparkerne, en stadigt voksende konkurrent. Hjemmeunderholdningssystemer, iPads og PlayStations fylder mere og mere i vores hverdag og det bliver hele tiden sværere at trække gæsterne op af sofaerne og ud i parkerne. At indarbejde digitale oplevelser i attraktionerne er helt rigtigt set og en udvikling som vi i de kommende år kommer til at se meget mere til.

Selvom der i år måske bliver lidt færre besøgsrekorder, så spår AttractionBiz, at forlystelsesparkerne i sommeren 2016 alligevel får et godt år og dermed et fornuftigt udbytte af de store investeringer, de indtil videre har foretaget.

Bakken

Indgang til dyrehavsbakken
Ovenpå sidste års tordende succes med Korsbæk på Bakken, tager parken i Dyrehaven et velfortjent pusterum. Der vil ikke være nogen forlystelsesnyheder, men gæsterne kan alligevel glæde sig til en ny burgerrestaurant, et par nye restaurantkoncepter og et nyt lykkespil.
Åbner 17. marts 2016

BonBon-Land

Skildpadden i BonBon-Land
BonBon-Land sætter for andet år i træk fokus på kvaliteten og fremstår når sæsonen skydes i gang flottere end nogensinde før. Forlystelser og bygninger fremstår nymalede, træer og hække er klippet og beskåret ligesom gratis Wi-Fi nu også er at finde flere steder i parken. Dertil har BonBon-Land, i et spektakulært samarbejde med IKEA, gennemrenoveret parkens centrale café; Annas Mokka. Herudover kan de voksne glæde sig over parkens samarbejde med Nespresso som kan købes overalt i parken og yderligere understreger parkens fokus på kvalitet.

Børnene kan se frem til endnu flere sjove og spændende events gennem året, en spritny legeplads og nye maskotter.
Åbner 22. april 2016

Djurs Sommerland

Djurs Sommerland nyhed 2016 - Søulken
Djurs Sommerland har siden 2008 investeret mere end 300 millioner kroner i nye forlystelser og tematiseringer. I 2015 satsede parken endnu engang stort med åbningen af Bondegårdsland, som medførte en besøgsrekord på over 800.000 gæster. Parken har således præsteret er en vækst på over 50% i forhold til 2008.

I år investerer parken 20 millioner kroner i ”Søulken”, hvor børn og barnlige sjæle i små piratskibe bliver kastet rundt i de caribiske bølger alt imens kanonerne brager om ørerne på en. Forlystelsen, som placeres i parkens piratland, er en klassisk ”Polyp”-forlystelsen, hvor vognene alt imens de løftes op og ned, også svinges rundt om sig selv, den arm de sidder på og selve forlystelsen. En sjov ”thrilling ride” for større børn, men også for børn helt ned til 5-6 års alderen.

Foruden selve forlystelsen investerer Djurs Sommerland også et millionbeløb i nye service- og spisefaciliteter.
Åbner 30. april 2016

Fårup Sommerland

Hotel Fårup Forestil dig at vågne op midt i et eventyr. At trække gardinerne fra og have udsigt til et sommerland – helt ude i skoven. Morgenmaden spises med udsigt til Orkanen og Falken og derefter har du, sammen med hotellets øvrige gæster, parken helt for dig selv i en halv time indtil de øvrige gæster lukkes ind.

Dette bliver i 2016 til virkelighed, når Fårup Sommerland slår dørene op til deres 50 millioner kroner dyre Hotel Fårup – et vaskeægte familiehotel, midt i Fårup Sommerland. Hotel Fårup er 4 stjernet hotel med i alt 51 skovturs-indrettede familieværelser og egen restaurant. Desuden hører der til hotellet en udendørs legeplads og en bålhytte.

Udover Hotel Fårup åbner Fårup Sommerland også et nyt 100 % økologiske spisested i Spisekammeret: "Skovens økologiske spisested". Her kan man få økologiske pastaretter, salater, sandwich og økologisk saftevand.

Endelig er parken klar med en helt ny film, "Happy Family", i parkens 4D biograf.
Åbner 5. maj 2016

Jesperhus Feriepark

Hugo legehytte, Jesperhus 2016
Jesperhus med særkende i underholdning for familier med mindre børn introducerer i 2016 en drøm af en overnatningsmulighed for børnene: De nye Hugo legehytter. Her er hytte og legeplads bygget sammen og direkte fra sengen kan børnene, i et net klatre hen over stuen og gennem en lem i væggen, ud i klatretårnet udenfor, hvorfra de kan rutsche direkte ned i sandkassen. SÅ er dagen da skudt godt i gang! Samtidig kommer Jungedyret Hugo og/eller hans venner jævnligt forbi hytterne og der følger selvfølgelig en gratis Hugo bamse med til børnene.

Hertil arbejder parken på en ny version af det ovenud populære Pirat dinnershow, som i 2015 blev besøgt at intet mindre end 15.000 begejstrede gæster. Ohøj, og velbekomme!
18. marts 2016 / Parken: 5. maj 2016

LEGOLAND

LEGOLAND - Ninjago 2016
Ninjago World er navnet på det 5.100 kvm store nye område af parken i Billund. Med en investering på 85 millioner kroner byder LEGOLAND på sjov og aktiviteter for hele familien. Se f.eks. hvem der hurtigst kan komme igennem de 30 laserstråler i Lloyds Laser Labyrint, test din hurtighed på Jays reaktionstræning eller træn din styrke og smidighed på Coles 12 meter lange klatrevæg.
I verdensnyheden og områdets hovedattraktion, Ninjago – the Ride kører du i en stor vogn afsted i et fantastisk 4D univers hvor du sammen med de kendte figurer skal lære at mestre de 4 elementer, vand, jord, lyn og ild for så til sidst at besejre The Great Devourer.

At der er tale om en verdensnyhed skyldes at forlystelsen har udskiftet de traditioneller laserpistoler med faktiske bevægelser. Således skal du med dine arme og hænder lave karateslag – bevægelser som opfanges af sensorer og omdannes til handlinger og reaktioner på de store 1000 tommer skærme du i forlystelsen bliver mødt af.
Åbner 19. marts 2016

Sommerland Sjælland

Sommerland Sjælland - vandlegeplads 2016
Når Sommerland Sjælland den 14. maj slår dørene op, er det med to nyheder. Parkens vandand beriges med en ny pirattematiseret vand-borg med 5 vand-rutschebaner, vandkanoner og en kæmpe tønde som jævnligt vælter vand ud over de vandglade gæster.
Som noget helt unikt er vandlegepladsen udstyret med en interaktiv pirat, hvor du via et webcam og en tilhørende app, kan sigte og sprøjte vand efter badegæsterne.

Desuden åbner parken et 300 kvm. stort ”Vovseland”, hvor gæsternes 4-benede venner kan få lov til at slå sig løs og for en stund slippe for snoren, som ellers er påkrævet i de relativt få parker som tillader at medbringe hunde.
Åbner 14. maj 2016

Tivoli

Nyhed Tivoli 2016 - Fatamorgana
Er man jævnligt i København har man ikke kunnet undgå at se Tivolis nyhed – det 45 meter høje Fatamorgana tårn som bliver bygget over Glyptoteks-indgangen på hjørnet mellem Tietgensgade og H. C. Andersens Boulevard. Investeringen på 50 millioner byder på en kombination af tre forlystelser. I bunden under tårnet findes en lille radio-bil-bane for de mindste børn. De lidt større og mere modige børn kan stige til vejrs i vogne som i et moderat tempo svinges rundt, alt imens de mest adrenalinhungrende ligeledes kan tage en mere intens tur, siddende med ryggen mod forlystelsens centrum om benene dinglende i den frie luft under sig.

Forlystelsen er en såkaldt Condor 2G fra tyske HUSS og skulle nogen mindes at have set noget lignende før, så stod den tidligere version af forlystelsen ”De vilde svaner” i Tivoli frem til 1998 hvorefter den måtte vige pladsen for ”Det gyldne tårn”.
Åbner 6. april 2015

Tivoli Friheden

Bisværmen - Nyhed Tivoli Friheden 2016
I 2015 investerede Tivoli Friheden otte millioner kroner Bille By, en helt ny bydel, som med sjove insekter, og køreskole og græshoppetårn viste sig at være en stor succes blandt familier med mindre børn. I år bygger Tivoli Friheden videre på succesen når de åbner Bisværmen – en spinning-rutschebane. Her får børn helt ned til 90 cm en summende og roterende tur med ægte grinegaranti. Banen er en såkaldt compact spinning coaster i en udvidet figure-8 udgave fra italienske SBF-Visa. Banens længde er 113 meter, den maksimale højde over jorden er på 7 meter og en hastigheden er på beskedne 30 km/t.

Tivoli Friheden åbner desuden en ny restaurant med udsigt ud over Tivoli Søen.
Åbner 9. april 2016

Universe

Universe - 5D biograf
Med sin lidt afsides placering på Als er Universe tit en lidt gemt og glemt park, hvilket i virkeligheden er ærgerligt, idet parken faktisk har mange gode oplevelser at byde på. Og i år giver parken den gas med hele tre højtflyvende nyheder for både store og små. Dronebane, 5D-biograf og F16-simulatorer er blandt parkens nyheder.

I F-16 simulatoren kan du blive jægerpilot for en stund når du bryder himmelhvælvingen med lynets hast. Og er det ikke nok kan du i den nye spektakulære 5D-biograf tage på rumrejse og besøge fjerne og farverige galakser med din egen robotguide, Rusty.

Endelig kan du på den ny-anlagte dronebane selv prøve at flyve en rigtig drone, hvor du sikkert skal styre den igennem, over og under forhindringer og score point ved at lande præcist.
Åbner 19. marts 2015