Regnvejr = Forlystelsesparkvejr

Jeg har været i Disneyland i regnvejr. Jeg har været i Europa Park i regnvejr. Jeg har været i Gardaland i regnvejr. Jeg har været i en masse forlystelsesparker i regnvejr, og i fredags var jeg i Fårup Sommerland – i regnvejr.

De fleste forbinder forlystelsesparker med solskin, store gammeldags isvafler og masser af glade mennesker i karruseller og rutschebaner. Og bevares. Det er også i godt vejr at forlystelsesparkerne tager sig bedst ud. Mit eget yndlingstidpunkt er i timerne lige før solnedgang. En sommeraften! Lige dér hvor solen står lavt, laver lange skygger og får det der helt gyldne lys. Dér hvor temperaturen falder – både i vejret, men også på gæsterne, som nu har nået de obligatoriske forlystelser og begynder at slappe lidt mere af.

Tivoli i Regnvejr
En paraply og et sæt regntøj kan gøre Tivoli-turen til en ren fest. I regnvejr er der nemlig meget kortere kø ved forlystelserne! Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix

Jeg vil være ærlig og sige at forlystelsesparker på en dejlig sommerdag da ér at foretrække, men når det så er sagt, så er regnvejrsdage faktisk rigtig gode at gå i forlystelsespark i. Årsagen er, selvfølgelig, at de fleste gæster fravælger forlystelsesparkerne i regnvejr, og i stedet finder alternative indendørs aktiviteter. Det betyder at der dermed ofte er god plads i parkerne på regnvejrsdage.

Vælger du at besøge en forlystelsespark i regnvejr kan du med overvejende sandsynlighed forvente at få endnu mere ud af entrébilletten end på en solskinsdag. Regner det vil du nemlig kunne opleve at stå mindre i kø til både forlystelser og spisesteder, og med den rette påklædning kan du med andre ord nemt få en ligeså god dag i parken, som på en sommerdag.

Dertil skal det tilføjes at mange parker – og flere og flere i øvrigt – er rigtig gode til at lave indendørs attraktioner og aktiviteter, eller bare overdækninger på køgange og opholdsarealer.

Så på med regnjakken og afsted ud i den danske sommerregn!